Állítólag elutalták a nyugdíjakat

Állítólag elutalták a nyugdíjakat

2019. január 12. - 10:22

 

Elküldték az összes nyugdíjutalást a bankokhoz – derül ki a Giro Zrt. péntek esti közleményéből. Információk szerint jókora túlórára kényszerültek az elszámolórendszer alkalmazottai.

A Magyar Államkincstár eddig nem adott magyarázatot arra, mi volt a késés oka

Bürokrata bikkfanyelven megfogalmazott közleményben tudatta a bankközi elszámolórendszert üzemeltető Giro Zrt. este, hogy a Magyar Államkincstár (MÁK) által indított összes nyugdíjutalást elszámolták és a bankoknak elküldték. A Giro igyekezett megismételni, hogy a klíringrendszer egész nap hibamentesen működött.

A MÁK változatlanul nem adott magyarázatot arra,

hogy mi volt az oka a nyugdíjbotránynak.

Ahogyan a MÁK-ot felügyelő Pénzügyminisztérium

egyetlen illetékese sem állt ki mindeddig felelőst megnevezve és elnézést kérve.

Nem hivatalos információk szerint a szokásos üzemzárás nélkül a MÁK kérésére a Giro este háromnegyed hétig volt nyitva, addig, amíg valamennyi utalás át nem ment a pénzintézetekhez.

Az internetes fórumokat pásztázva az derült ki, hogy nagyon sokan számoltak be arról, megkapták az értesítést az utalás megérkezéséről, de szintén rengetegen nem. Ezzel a pénzzel azonban csak azok tudnak mit kezdeni a hétvégén, akiknek van módjuk ATM-ben felvenni. Akiknek bankkártya nélküli számlájuk van, csak hétfőn férnek hozzá juttatásukhoz.

fuhu.hu