Hirdetés

Államosíthatja a háziorvosi ellátást Pintér Sándor

Államosíthatja a háziorvosi ellátást Pintér Sándor

2020. május 24. - 10:35

 

A két világháború közötti felállást kombinálná a Kádár-éra rendszerével az alapellátásban a belügyminiszter a MedicalOnline szerint.

Hirdetés

Államosítaná a háziorvosi ellátást Pintér Sándor belügyminiszter – írja a MedicalOnline. A lap több egymástól független forrásra hivatkozva azt írja, hogy a miniszter többek között azzal indokolta ennek szükségességét, hogy a Covid–19-járvány alatt nem voltak vezényelhetők az orvosok. Pintért a közelmúltban bízta meg az egészségügy rendbetételével Orbán Viktor miniszterelnök.

A lap szerint fontos kérdés lesz majd tisztázni, hogy miként akarják majd kárpótolni a doktorokat, az esetenként több tízmilliós értékű praxisokért, illetve, hogy mennyit és hogyan fizetnek majd a tulajdonukban lévő rendelőkért és orvosi eszközökért.

Annak ugyanakkor nagy a valószínűsége, hogy a nyugdíjkorhatárt bőven túllépő háziorvosok azonnal otthagyják majd körzeteiket, és a fiatalabb generáció is elbizonytalanodik, mivel sokan közülük éppen azért választották a háziorvosi hivatást, hogy megszabaduljanak a kórházi hierarchiától, a központi irányítástól – írják.

via hvg.hu

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások